Υποστηρίζεται έως και 5 αρχεία, κάθε μέγεθος 10M. Εντάξει
Hangzhou SED Pharmaceutical Machinery Co.,Ltd. 86-0571-88617715 info@sedpharma.com

Νέα

Λάβετε προσφορά
Αρχική Σελίδα - Νέα - Ο λόγος και η λύση του αναρμόδιου φαινομένου των λυοφιλοποιημένων προϊόντων

Ο λόγος και η λύση του αναρμόδιου φαινομένου των λυοφιλοποιημένων προϊόντων

July 1, 2022

1. Υπάρχει ένα φαινόμενο έκρηξης όταν εκκενώνεται το λυοφιλοποιημένο προϊόν: αυτό είναι επειδή το κενό εκκενώνεται προτού να παγώσει το προϊόν, και η θερμοκρασία προκατάψυξης δεν είναι χαμηλότερη από την ευτηκτική θερμοκρασία σημείου, ή είναι χαμηλότερη από την ευτηκτική θερμοκρασία σημείου, αλλά ο χρόνος δεν είναι αρκετός, το πάγωμα του προϊόντος δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Η λύση είναι να χαμηλωθεί η θερμοκρασία προκατάψυξης και να παραταθεί ο χρόνος προκατάψυξης.

 

2. Τα λυοφιλοποιημένα προϊόντα έχουν το φαινόμενο διακένωσης και βρασίματος: αυτό οφείλεται στη μερική τήξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης εξάχνωσης, η οποία εξατμίζει από το υγρό στον ατμό, με συνέπεια τη μείωση όγκου, ή το ξηρό προϊόν διαλύει στο υγρό, με συνέπεια τη μείωση όγκου. Σοβαρά. Η τήξη μπορεί να προκαλέσει το βράσιμο λόγω της υψηλής θέρμανσης ή του φτωχού μερικού κενού που αναγκάζει τη θερμοκρασία προϊόντων για να υπερβεί τη θερμοκρασία ευτηκτικού ή σημείου αποσύνθεσης.

 

Η λύση είναι να μειωθεί η θερμοκρασία θέρμανσης και να αυξηθεί ο κενός βαθμός του λυοφιλοποιώντας κιβωτίου. Η θερμοκρασία προϊόντων πρέπει να ελεγχθεί έτσι ώστε είναι 5°C χαμηλότερο θερμοκρασία από την ευτηκτική του σημείου ή σημείου αποσύνθεσης.

 

3. Καμία σταθερή μορφή: Αυτό είναι επειδή η ξερή ουσία στο λυοφιλοποιημένο προϊόν είναι πάρα πολύ μικρή, η συγκέντρωση προϊόντων είναι πάρα πολύ χαμηλή, και κανένας σκελετός δεν διαμορφώνεται, και ακόμη και το ξηρό προϊόν παρουσιάζεται από το εμπορευματοκιβώτιο από τη ροή ατμού εξάχνωσης.

Η λύση είναι να αυξηθεί η συγκέντρωση προϊόντων ή να προστεθούν τα έκδοχα.

 

4. Τα λυοφιλοποιημένα προϊόντα δεν είναι τελειωμένα: η λυοφιλοποίηση ολοκληρώνεται όταν υπάρχει ακόμα παγωμένος πάγος στο προϊόν, και το παγωμένο μέρος λειώνουν στο υγρό μετά από να είσαι από το κιβώτιο, και ένα υγρό μικρού ποσού απορροφιέται μακριά από το ξηρό προϊόν, διαμορφώνοντας ένα «κενό».

 

Όλο το προϊόν διαλύει στο υγρό και γίνεται ένα συγκεντρωμένο υγρό. Όταν αυτό το προϊόν είναι από το κιβώτιο, εάν αγγίξετε το κατώτατο σημείο του εμπορευματοκιβωτίου, θα αισθανθεί κρύο. Ακόμα κι αν το προϊόν φαίνεται καλό, η υπόλοιπη περιεκτικότητα σε νερό δεν θα είναι κατάλληλη.

 

Η λύση είναι να αυξηθεί ο ανεφοδιασμός θερμότητας, να αυξήσει τη θερμοκρασία της κενής ρύθμισης στρώματος ή χρήσης πινάκων, ή μπορεί να είναι ότι ο χρόνος ξήρανσης δεν είναι αρκετός, και ο χρόνος για την ξήρανση εξάχνωσης ή την ξήρανση εκρόφησης πρέπει να παραταθεί.

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ο λόγος και η λύση του αναρμόδιου φαινομένου των λυοφιλοποιημένων προϊόντων

 

5. Ανώμαλο χρώμα του λυοφιλοποιημένου προϊόντος: Το προϊόν έχει ένα κρυστάλλινο σχέδιο, το οποίο προκαλείται από το αργό παγώνοντας ποσοστό.

Η λύση είναι να αυξηθεί το παγώνοντας ποσοστό και να μην μείνει στις θερμοκρασίες γύρω από 0°C, έτσι ώστε το προϊόν παγώνει στα μικρότερα κρύσταλλα. Μερικές φορές ένας κύκλος των σκοτεινότερων βαλμένων σε στρώσεις γραμμών μπορεί να δει στο προϊόν, το οποίο προκαλείται συχνά από το φτωχό κενό σε ένα λίγο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της εξάχνωσης, και αυτό το φαινόμενο θα εμφανιστεί μετά από μια σύντομη διακοπή ρεύματος.

 

6. Το ανώτερο στρώμα του λυοφιλοποιημένου προϊόντος είναι καλό, αλλά το χαμηλότερο στρώμα δεν είναι καλό: το στάδιο εξάχνωσης δεν έχει τελειώσει ακόμα, και το στάδιο εκρόφησης εισάγεται εκ των προτέρων, το οποίο είναι ισοδύναμο με να αυξήσει τη θερμοκρασία του στρώματος πιάτων εκ των προτέρων, και κατά συνέπεια, το χαμηλότερο προϊόν στρώματος είναι υπερθερμαμένο και λειωμένο.

 

Η λύση είναι να παραταθεί ο χρόνος του σταδίου εξάχνωσης μερικά προϊόντα έχουν πάρα πολύ πάχος φόρτωσης, ή η αντίσταση του ξεραίνοντας προϊόντος είναι πάρα πολύ μεγάλη, όταν το προϊόν είναι ξηρό στο χαμηλότερο στρώμα, οι αυξήσεις αντίστασης εξάχνωσης, και η μερική κενή επιδείνωση θα προκαλέσει επίσης την τήξη του χαμηλότερου προϊόντος στρώματος. Η λύση είναι να χαμηλωθεί η θερμοκρασία πιάτων και να αυξηθεί το κενό στο λυοφιλοποιώντας κιβώτιο.

 

7. Το ανώτερο στρώμα των λυοφιλοποιημένων προϊόντων δεν είναι καλό, και το χαμηλότερο στρώμα είναι καλό: η επιφάνεια του προϊόντος διαμορφώνει μια αεροστεγή διαφανή δομή κατά τη διάρκεια του παγώματος, αλλά κανένας θερμάνετε εκ νέου την επεξεργασία εκτελείται. Η εξάχνωση μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

Η λύση είναι να γίνει η θερμική επεξεργασία κατά την προκατάψυξη

 

8. Η περιεκτικότητα σε υγρασία του λυοφιλοποιημένου προϊόντος είναι αναρμόδια: ο χρόνος στο στάδιο εκρόφησης δεν είναι αρκετός, ή η κενή ρύθμιση δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ξήρανσης εκρόφησης, ή η κενή ρύθμιση χρησιμοποιείται, αλλά το υψηλό κενό δεν αποκαθίσταται αφότου φθάνει το προϊόν στο μέγιστο - επιτρεπόμενη θερμοκρασία.

 

Η λύση είναι να παραταθεί ο χρόνος ξήρανσης εκρόφησης, να χρησιμοποιηθεί η κενή βελτίωση και να αποκατασταθεί το υψηλό κενό αφότου φθάνει το προϊόν σε υψηλής θερμοκρασίας.

 

9. Φτωχή διαλυτότητα των λυοφιλοποιημένων προϊόντων: Η εξάτμιση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης του προϊόντος, και το προϊόν συγκεντρώνεται μερικώς. Παραδείγματος χάριν, υπάρχει ένας σκληρός φραγμός μέσα στο προϊόν, το οποίο λειώνουν κατά τη διάρκεια της εξάχνωσης, με συνέπεια την εξατμιστική συγκέντρωση ξήρανσης και προϊόντων.

 

Η λύση είναι να χαμηλωθεί κατάλληλα η θερμοκρασία πιάτων, να αυξηθεί ο κενός βαθμός του λυοφιλοποιώντας κιβωτίου, ή να παραταθεί ο χρόνος ξήρανσης εξάχνωσης.

 

10. Τα λυοφιλοποιημένα προϊόντα χάνουν το κενό: όταν το κενό βουλώνουν, το κενό στο μπουκάλι είναι καλό, αλλά το κενό χάνεται σύντομα μετά από την αποθήκευση. Μπορεί να είναι ότι ο φελλός δεν αντιστοιχείται ή το αργίλιο ΚΑΠ πιέζεται πάρα πολύ αόριστα, και το κενό χάνεται λόγω της διαρροής αέρα. Η λύση είναι να αντικατασταθεί ο φελλός ή να ρυθμιστεί η συμπίεση του πιεσμένου αργιλίου ΚΑΠ μπορεί επίσης να είναι ότι η περιεκτικότητα σε νερό του προϊόντος είναι πάρα πολύ υψηλή, και το κενό χάνεται λόγω της πίεσης υδρατμών.

 

Η λύση είναι να παραταθεί ο χρόνος της φάσης εκρόφησης. Επιπλέον, υπάρχει ένα ποιοτικό πρόβλημα που δεν συσχετίζεται με τη λυοφιλοποιώντας καμπύλη και έχει επιπτώσεις στο προϊόν, λόγω της διαρροής του ελαίου σιλικόνης ή του υδραυλικού ελαίου στο λυοφιλοποιώντας κιβώτιο.